
Bursa’ya ait enfes bir yumurta tarifi. Sizler için içi yeşilliklerle dolu bir tarif hazırladık. Dilerseniz kavrulmuş kıymalı ya da peynirli de hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
2 adet Burdan Yumurta
1 su bardağı un
Yarım su bardağı su
Bir fiske kaya tuzu
2 su bardağı baklava şerbeti
1 rulo kaymak
1 yemek kaşığı çekilmiş Antep fıstığı Tarçın
Kızartma için yağ
Hazırlanışı:
Beş adet Burdan Yumurta’yı sarısı katılaşana kadar haşlayın. Haşlanan yumurtaları soyup ortadan ikiye bölün. Yumurtaların sarılarını içlerinden çıkararak bir kaba alın ve yumurta sarılarının içine ince kıyılmış yeşil soğan, kıyılmış maydanoz, karabiber, kırmızı pul biber ve tuz ekleyerek yoğurun. Hazırlanan karışımı yumurtanın beyaz kısımlarına tekrar topak yaparak koyun. Kalan bir adet yumurtayı bir kapta çırpın. Hazırladığınız yumurtaları una bulayıp daha sonra çırpılmış yumurtaya batırarak yağda kızartın. Bir peçeteyle yağını alıp servis edin. Afiyet olsun…