Yumurtalı Lor Köftesi Tarifi, Nasıl Yapılır ve Malzemeleri

Yumurtalı Lor Köftesi nasıl yapılır, nasıl hazırlanır, Yumurtalı Lor Köftesi malzemeleri nelerdir gibi sorularınızın yanıtlarını bu tarifimizde bulabilirsiniz.  Mahmut Nedim bin Tosun’un eşsiz “Aşçıbaşı” kitabından ölçülendirilen Yumurtalı Lor Köftesini dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz. Ekmek arası yaparak da servis edebileceğiniz bu Yumurtalı Lor Köftesi özellikle çocuklarınız için çok doğru ve sağlıklı bir fast food olacak. Mahmut Nedim bin Tosun kitabında, özellikle İstanköy ve Midilli adalarının küçük sepetler içindeki “lor”undan yapıldığı zaman daha nefis olacağını yazsa da ev yapımı lor peynirleriyle de eşsiz olacağı aşikar.

Yumurtalı Lor Köftesi  Malzemeleri

Lezzetli bir Yumurtalı Lor Köftesi tarifi için gerekli malzemeler şunlardır.

  • 4 adet Burdan Yumurta
  • 2 kase lor
  • 2 adet kıyılmış yeşil soğan
  • Yarım kase kıyılmış dereotu
  • Yarım kase kıyılmış maydonoz
  • 2 yemek kaşığı un
  • Kızartma için yağ
  • Kaya tuzu
  • Karabiber

Yumurtalı Lor Köftesi Tarifi

İki adet Burdan Yumurta’yı bir kaba kırın. İçine lor peyniri, kıyılmış yeşillikler, un, tuz ve karabiber ilave ederek güzelce karıştırın. Kalan iki yumurtayı başka bir kasede çırpın. Tavaya kızartma yağını koyup altını açın. Hazırladığınız lor peynirli harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp çırptığınız yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızaran yumurta köftelerini, yağını emmesi için bir kağıdın üzerinde bekletin. Hepsini beraber servis tabağına alıp servis edin. Afiyet olsun…

Yumurtalı Lor Köftesi tarifimizi beğendiyseniz “Yumurtalı Mantı tarifi” yazımızı da incelemenizi tavsiye ederiz.

Paylaş