Soğanlı Yumurta Tarifi, Nasıl Yapılır ve Malzemeleri

Soğanlı Yumurta nasıl yapılır, nasıl hazırlanır, Soğanlı Yumurta malzemeleri nelerdir gibi sorularınızın yanıtlarını bu tarifimizde bulabilirsiniz. Fatih Sultan Mehmet devri yemeklerinden olan ve Osmanlı padişahlarının ayrıca sevdiği yemeklerin başında gelen Soğanlı Yumurta, biz şimdilerde daha gündelik bir tarif uygulasak da eskiden üç saatten fazla sürede pişirildiği bilinen bir yemek. O dönemde, bu yemeği lezzetli yapan aşçının her yemeği lezzetli yapacağı düşünülürdü. Padişah sofralarından mutfağınıza…

Soğanlı Yumurta Malzemeleri

Lezzetli bir Soğanlı Yumurta tarifi için gerekli malzemeler şunlardır.

  • 4 adet Burdan Yumurta
  • 3 adet beyaz soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • Karabiber
  • Kaya tuzu
  • Tarçın
  • Yenibahar

Soğanlı Yumurta Tarifi

Soğanları halka halka doğrayıp tuzlayın. 10 dakika beklettikten sonra durulayın. Tereyağını tavaya koyun ve altını açın. Tereyağı eriyince soğanları ilave edin ve 10 dakika kavurun. Yarım çay bardağı suyu ilave edip yaklaşık bir saat kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bir saat sonra sirkeyi, şekeri ve arzu ettiğiniz kadar yenibaharı ekleyin. Üzerine Burdan Yumurtalar’ı kırıp kapağını kapatın ve yumurtalar pişene kadar beş dakika daha pişirin. Karabiber, tarçın ve tuz ilave ederek servis edin. Afiyet olsun…

Enginarlı yumurta tarifimizi beğendiyseniz “Domatesli Mucur tarifi” yazımızı da incelemenizi tavsiye ederiz.

 

Paylaş