Nohutlu Yumurta Tarifi, Nasıl Yapılır ve Malzemeleri

Nohutlu Yumurta Tarifi nasıl yapılır, nasıl hazırlanır, Nohutlu Yumurta malzemeleri nelerdir gibi sorularınızın yanıtlarını bu tarifimizde bulabilirsiniz. Osmanlı mutfağının önemli yumurta tariflerinden biridir. Etli ya da sade yapabilir, dilerseniz de bol yeşillikle servis edebilirsiniz.

Nohutlu Yumurta Malzemeleri

Lezzetli bir Nohutlu Yumurta tarifi için gerekli malzemeler şunlardır.

  • 3 adet Burdan Yumurta
  • 150 g sotelik kuzu eti
  • 1 su bardağı haşlanmış yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım adet kuru soğan
  • Kaya tuzu

Nohutlu Yumurta Tarifi

Soğanı yemeklik doğrayın. Bir tavada, tereyağında kuzu etini kavurmaya başlayın. Birkaç dakika sonra yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Yaklaşık 15 dakika kısık ateşte kuzu etini ve soğanı kavurun. 15 dakika sonra nohutu ilave edip üstüne Burdan Yumurtalar’ı kırın. Yumurtalar istediğiniz kadar piştiğinde altını kapatın. Üzerine pul biber dökerek servis edin. Afiyet olsun..

Nohutlu Yumurta tarifimizi beğendiyseniz “Yumurta Piyazı Tarifi” yazımızı da incelemenizi tavsiye ederiz.

 

Paylaş