Güveçte Kıymalı Yumurta Tarifi, Nasıl Yapılır ve Malzemeleri

Güveçte Kıymalı Yumurta nasıl yapılır, nasıl hazırlanır, Güveçte Kıymalı Yumurta malzemeleri nelerdir gibi sorularınızın yanıtlarını bu tarifimizde bulabilirsiniz. Herkes tarafından bilinen kıymalı yumurtanın sahanda değil de güveçte tarifi. Hem güveçte hem de fırında pişmesi tadını birkaç kat arttırıyor. Özellikle ufak güveç kaplarında yapılması ise sunumunu bambaşka bir hale getiriyor.

Güveçte Kıymalı Yumurta Malzemeleri

Lezzetli bir Güveçte Kıymalı Yumurta tarifi için gerekli malzemeler şunlardır.

  • 4 adet Burdan Yumurta
  • 200 g yemeklik kıyma
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yarım kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kaya tuzu
  • Karabiber
  • 4 adet güveç kabı

Güveçte Kıymalı Yumurta Tarifi

Soğanı, domatesi ve biberleri yemeklik doğrayın. Tereyağını ve soğanı bir tavada kavurmaya başlayın. Üzerine biberleri ve kıymayı ilave edin. Birkaç dakika sonra domatesi ekleyin. Beş dakika tüm malzemeyi beraber kavurun. Tuzu ve karabiberi ilave edip kıymanın altını kapatın. Hazırladığınız kıymalı harcı dört adet güveç kabına eşit olarak bölün. Üzerlerine birer adet Burdan Yumurta kırıp 200 derece fırında 10 dakika kadar pişirip servis edin. Yumurtanın pişme derecesini kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun…

Güveçte Kıymalı Yumurta tarifimizi beğendiyseniz “Ton Balıklı Yumurta Salatası tarifi” yazımızı da incelemenizi tavsiye ederiz.

Paylaş