Burdan Yumurtalı Beze Tarifi, Nasıl Yapılır ve Malzemeleri

Burdan Yumurtalı Beze Tarifi nasıl yapılır, nasıl hazırlanır, Burdan Yumurtalı Beze malzemeleri nelerdir gibi sorularınızın yanıtlarını bu tarifimizde bulabilirsiniz. Yumurta beyazı ile yapılan en bilinen tarif. Sade yapabileceğiniz gibi dilediğiniz meyve şekerleri, kuru meyveler ve kuruyemişlerle de yapabilirsiniz. 

Burdan Yumurtalı Beze Malzemeleri

Lezzetli bir Burdan Yumurtalı Beze tarifi için gerekli malzemeler şunlardır.

  • 4 adet Burdan Yumurta beyazı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 damla limon suyu
  • Bir fiske tuz

Burdan Yumurtalı Beze Tarifi

Tozşeker ve yumurta beyazına iki damla limon suyu ve bir tutam tuzu ekleyip mikserle çırpmaya başlayın. Bu arada ocağınızın altını kısık açıp, kabı üzerine koyup, mikserle 10 dakika daha çırpmaya devam edin. Ocağın üstünden alıp mikserle 10 dakika daha çırpmaya devam edin. Karışımınız mikserin uçlarından dökülmüyorsa ve koyu bir kıvam almışsa çırpma işleminiz bitmiş demektir. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla yağlı kağıt üzerine sıkın. Fırınınızı 100-110 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bezeleri fırına verip, kızarana kadar değil kuruyana kadar yaklaşık 8 dakika pişirin. Afiyet olsun…

Burdan Yumurtalı Beze tarifimizi beğendiyseniz “Reçelli Kaygana Tarifi” yazımızı da incelemenizi tavsiye ederiz.

Paylaş