Ballı Lokma Tarifi, Nasıl Yapılır ve Malzemeleri

Ballı Lokma nasıl yapılır, nasıl hazırlanır, Ballı Lokma malzemeleri nelerdir gibi sorularınızın yanıtlarını bu tarifimizde bulabilirsiniz. Osmanlı mutfağından enfes bir yumurta tatlısı tarifi, Mahmud Nedim Bin Tosun’un “Aşçıbaşı” kitabından sizler için uyarladığım Ballı Lokma tadına doyamadım. Dilerseniz akşam sofralarınızda dilerseniz de 5 çaylarınızda masanızdan eksik olmasın derim.

Ballı Lokma Malzemeleri

Lezzetli bir ballı lokma tarifi için gerekli malzemeler şunlardır.

  • 3 adet Burdan Yumurta
  • 2 adet bayat simit
  • 6 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı susam
  • Kızartma için yağ

Ballı Lokma Tarifi

Simitleri bir kabın içinde ufalayın. Üzerine Burdan Yumurtaları kırıp bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hazır olan hamuru cevizden küçük toplar şeklinde yuvarlayın ve bol yağda altın sarısı olana kadar kızartıp servis tabağına alın. Üzerine bal gezdirin. Susamı da ekleyerek servis yapın. Afiyet Olsun…

Ballı Lokma tarifimizi beğendiyseniz “Burdan Yumurtalı Beze tarifi” yazımızı da incelemenizi tavsiye ederiz.

Paylaş