Pirinçli Kaygana nasıl yapılır, nasıl hazırlanır, Pirinçli Kaygana malzemeleri nelerdir gibi sorularınızın yanıtlarını bu tarifimizde bulabilirsiniz. Anadolu’nun her yöresinde farklı farklı yapılır Pirinçli Kaygana. Tatlısı, tuzlusu, sebzelisi ve daha bir çok türü vardır. Evde kalan pilavınızı da değerlendirebileceğiniz enfes bir Pirinçli Kaygana tarifi…
Pirinçli Kaygana Malzemeleri
Lezzetli bir pirinçli kaygana tarifi için gerekli malzemeler şunlardır.
- 4 adet Burdan Yumurta
- 1 kase akşamdan kalan pilav
- 1 yemek kaşığı un
- 10 adet marul yaprağı
- 3 adet yeşil soğan
- Bir kaç dal maydonoz
- Bir kaç dal taze nane
- Kaya tuzu
- Kızartma için yağ
- Karabiber
Pirinçli Kaygana Tarifi
Tüm yeşillikleri ince ince kıyıp bir karıştırma kabına alın. Üzerine akşamdan kalan pilavınızı, Burdan Yumurtalar’ı, unu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Hepsini bir güzel karıştırın. Yağınızı bir tavada kızdırdıktan sonra harcınızdan bir kaşık alarak kızartmaya başlayın. Hepsini önlü arkalı kızartıp bir kağıdın üzerine fazla yağını çekmesi için bırakın. Yağını çektikten sonra servis tabağına alın ve dilerseniz acı biber salçası ile servis edin. Afiyet olsun…
Pirinçli Kaygana tarifimizi beğendiyseniz “Patlıcanlı Yumurta tarifi” yazımızı da incelemenizi tavsiye ederiz.