Kuşkonmazlı Yumurta Tarifi, Nasıl Yapılır ve Malzemeleri

Kuşkonmazlı yumurta nasıl yapılır, nasıl hazırlanır, Kuşkonmazlı Yumurta malzemeleri nelerdir gibi sorularınızın yanıtlarını bu tarifimizde bulabilirsiniz. Kuşkonmaz, Türk mutfak kültürü için alafranga gözükse de aslında Anadolu mutfağında, özellikle Ege mutfağında fazlasıyla bulunur. Kuşkonmaz, zambakgil familyasındandır. Dilimizdeki dğer adları, “tilkişen, acı ot, tül, ayrelli, dikenli ot, tilki kuyruğu, bıcık, çıtırgı, kırgınotu, sarmaşık otu”dur. En çok “tilkişen” adıyla bilinir. Kuşkonmazın Anadolu’da bayat ekmek ve zeytinyağında kavurup yoğurtla servis edilen türünden, yeşil soğanla tavada kavrulup üzerine kırılan yumurtayla yapılan türüne kadar, yanı sıra limonlu zeytinyağlı ya da börek olarak pişirilen tarifleri de mevcuttur. Biz sizlere omlet türünde olan basit ama çok lezzetli bir tarifini veriyoruz.

Kuşkonmazlı Yumurta Malzemeleri

Lezzetli bir kuşkonmazlı yumurta tarifi için gerekli malzemeler şunlardır.

 

    • 4 adet Burdan Yumurta

    • 8 adet kuşkonmaz

    • 1 yemek kaşığı un

    • Yarım çay bardağı süt

    • 1 tatlı kaşığı tereyağı

    • Kaya tuzu

Kuşkonmazlı Yumurta Tarifi

Kuşkonmazları bol suda 10 dakika haşlayıp süzün. Yumurtaları çırpma kabına alın. İçine un, süt ve tuz ilave edip çırpın. Hazırladığınız yumurtayı geniş bir tavada tereyağı ile beraber önlü arkalı pişirin. Pişen yumurtayı servis tahtasına koyup içine kuşkonmazları uzunlamasına koyun ve sarın. Hazırladığınız ruloyu dilimler halinde kesip servis edin. Afiyet olsun…

Kuşkonmazlı yumurta tarifimizi beğendiyseniz “Patlıcan Yumurta Tarifi” yazımızı da incelemenizi tavsiye ederiz.

Paylaş