Matlı Şirketler Grubu’nun kurucusu Ömer Matlı, iş hayatına 1965 yılında Bursa’nın Karacabey ilçesinde soğan ticareti yaparak başladı. 1970’lerin başında hayvan ticaretine ve buna paralel olarak mandıracılığa geçen Ömer Matlı, bu işlerde elde ettiği başarıların getirdiği ticari itibarı ve birikmiş sermayesi ile birlikte çeltik işine girdi ve 1980 yılında kurduğu çeltik fabrikasıyla tüccarlıktan sanayiciliğe adım attı. Ömer Matlı, 1986 yılında hayvan yemi üretmeye karar verdi ve bu yatırım kararı, 1988 yılında ilk büyükbaş hayvan yemi üretiminin gerçekleşmesi ile somutlaştı. Karacabey’de kurulan ilk fabrikada saatte 10 ton süt ve besi sığırı yemi üretilmeye başlandı. Hedef kitle ise başlangıçta Karacabey, Mustafakemalpaşa, Bandırma ve çevresindeki süt ve besi sığırı yetiştiricileriydi. Bu ilk fabrikaya 1992 yılında bölgenin ilk modern mısır kurutma tesisi eklendi. Devam eden yıllarda fabrika sayısını 9’a çıkaran Matlı, Nisan 2010’da yepyeni bir sektöre adım atarak Burdan markası ile yumurta üretimine başladı.
Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Canbaz Mahallesi’nde, üst düzey üretim teknolojileri ve biogüvenlik tedbirleri ile toplam 300 bin metrekare arazi üzerinde kurulan modern tesislerde Burdan markasıyla yumurta üretimine devam ediliyor. Burdan yumurta üretim tesisinde, 785.000 adet civciv ve 2.150.000 tavuk kapasitesiyle uluslararası standartlarda üretim yapılıyor.
Üretim tesislerimiz HACCP kriterlerine uygun olarak hijyenik şartlarda üretim yapmaktadır. Burdan Yumurta’nın tasnif paketleme merkezi “Uluslararası Gıda Güvenliği Standardı” olan (British Retail Consortium) BRC ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi olan FSSC 22000 (Food Safety System Certification) belgeleriyle kalite yönetim sistemlerine uygun olarak üretim yapmaktadır. TSE ve Diyanetten onaylı Helal sertifikasını da almaya hak kazanan ilk yumurta tesisidir. Müşterilerine verdiği önemi devamlı kılmak için ISO 10002 (Müşteri Memnuniyeti-Şikayet Yönetim Sistemi) belgesine sahip bir yumurta tesisidir.
TSE ve Diyanet İşleri Başkanlığı onaylı Helal sertifikasını da almaya hak kazanan ilk yumurta tesisi olan Burdan yumurta üretim tesislerinde HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) kriterlerine uygun olarak hijyenik şartlarda üretim yapılıyor. Burdan yumurtanın tasnif ve paketleme merkezinde “Uluslararası Gıda Güvenliği Standardı” olan (British Retail Consortium) BRC ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi olan FSSC 22000 (Food Safety System Certification) belgeleriyle kalite yönetim sistemlerine uygun olarak üretim yapılıyor. ISO 10002 (Müşteri Memnuniyeti-Şikayet Yönetim Sistemi) belgesiyle müşterilere verilen önemin de tescillendiği Burdan yumurta tesislerinde üretim faaliyetleri, müşteri odaklı bir yaklaşımla yürütülüyor.
Tavukların beslendiği yemlerde hiçbir şekilde hayvansal ürün kullanılmıyor. Burdan yumurtalarını üreten tavuklar, bitkisel yemlerle besleniyor. Bu sayede Burdan markalı yumurtalar sağlığa zarar verebilecek bir risk barındırmaz. Tesiste biyogüvenlik önlemlerine büyük önem verilir ve yumurtalar, günlük olarak veteriner hekimler tarafından sağlık kontrollerinin yapıldığı sağlıklı tavuklardan elde edilir.
Burdan Yumurta aynı zamanda çevreye olan duyarlılığı ile yenilenebilir enerji kaynaklarına da yatırım yapmış ve Eylül 2020 tarihinde GES (Güneş Enerji Santrali) yatırımını bünyesindeki Verim Gıda Ürünleri A.Ş şirketinin Burdan yumurta üretim tesisleri ve yarka üretim tesislerinde gerçekleştimiştir.Bursa’da UEDAŞ bölgesinde kabul görmüş en yüksek kapasiteli GES proje olarak kayıtlara geçmiş olan bu yatırımının Tesisin DC kapasitesi 7.100 kWp dir.
Bu yatırımı ile Burdan yumurta üretim tesislerinde yıllık 8.500.000 kWh /yıl elektrik üretimi, 3.750.000 kg/yıl C02 emisyonunu engellemesi ve 730 TEP/yıl ( TEP = Toplam Eşdeğer Petrol ) karşılığı üretim hedefi ile bir ilki daha gerçekleştirmiştir.
Matlı Şirketler Grubu faaliyetleri için www.matli.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.