Tarifler

Yumurtalı Lor Köftesi


Yine Mahmut Nedim bin Tosun’un eşsiz “Aşçıbaşı” kitabından ölçülendirilen yumurtalı lor köftesini dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz. Ekmek arası yaparak da servis edebileceğiniz bu yumurtalı lor köftesi özellikle çocuklarınız için çok doğru ve sağlıklı bir fast food olacak. Mahmut Nedim bin Tosun kitabında, özellikle İstanköy ve Midilli adalarının küçük sepetler içindeki “lor”undan yapıldığı zaman daha nefis olacağını yazsa da ev yapımı lor peynirleriyle de eşsiz olacağı aşikar. 

Malzemeler:

4 adet Burdan Yumurta 
2 kase lor 
2 adet kıyılmış yeşil soğan 
Yarım kase kıyılmış dereotu 
Yarım kase kıyılmış maydanoz 
2 yemek kaşığı un 
Kızartma için yağ 
Kaya tuzu 
Karabiber


Hazırlanışı:

İki adet Burdan Yumurta'yı bir kaba kırın. İçine lor peyniri, kıyılmış yeşillikler, un, tuz ve karabiber ilave ederek güzelce karıştırın. Kalan iki yumurtayı başka bir kasede çırpın. Tavaya kızartma yağını koyup altını açın. Hazırladığınız lor peynirli harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp çırptığınız yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızaran yumurta köftelerini, yağını emmesi için bir kağıdın üzerinde bekletin. Hepsini beraber servis tabağına alıp servis edin. Afiyet olsun... 


Diğer Tarifler »