Tarifler

Yumurtalı Lokma


İlk Türk yemek kitabı olan Mehmet Kamil’in “Melceüt Tabbahin (Aşçıların Sığınağı)" adlı kitabından yumurtalı lokma tarifi. Melceüt Tabbahin 1844’te yayınlanmış ve takip eden yıllarda dokuz baskı yaparak bestseller olmuş enfes bir yemek kitabı ve meraklısı için önemli bir kaynaktır. 

Malzemeler:

2 adet Burdan Yumurta 
1 su bardağı un 
Yarım su bardağı su 
Bir fiske kaya tuzu 
2 su bardağı baklava şerbeti 
1 rulo kaymak 
1 yemek kaşığı çekilmiş Antep fıstığı Tarçın 
Kızartma için yağ


Hazırlanışı:

Un, tuz ve suyu bir tavaya koyup pişirmeye başlayın. Pişerken sürekli karıştırın. İyice pişip katılaşınca ocağın üzerinden alın ve bir tarafta soğutun. El yakmayacak kadar soğuyunca içine Burdan Yumurtalar'ı kırıp iyice karıştırın. Hazır olan cıvık kıvamındaki hamuru kızgın yağda kaşık kaşık kızartın. Kızaran hamurları şerbetin içine atıp 10 dakika bekletin. Tatlınızı servis tabağına alıp üzerine kaymak, Antep fıstığı ve tarçınla servis edin. Afiyet olsun... 


Diğer Tarifler »