Tarifler

Somonlu ve Havyarlı Kanepeler

Yumurta ile sadece yemek yahut tatlı değiL birbirinden lezzetli kanepeler de yapabilirsiniz. Tarifte somon ve havyar kullanılıyor. Siz dilerseniz bunları çeşitlendirebilirsiniz.

Malzemeler:

4 adet Burdan Yumurta
50 gr somon füme
50 gr siyah havyar
3 yemek kaşığı mayonez
3 yemek krem peynir
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
10 dilim kanepe ekmeği yahut kıtır tuzlu bisküvi

Hazırlanışı:

Burdan Yumurtalar'ı beş dakika kadar haşlayın. Yumurtalar haşlanana kadar krem peynir ve bir kaşık kıyılmış dereotunu karıştırın. Dilim ekmeklerin bir kısmına dereotlu krem peyniri, bir kısmına da mayonez sürün. Haşlanan yumurtaları soyup halka halka veya dilim dilim doğrayın. Ekmeklerin üzerine birer parça yumurta yerleştirin. Yumurtaların üzerine bir parça somon füme ya da bir çay kaşığı siyah havyar yerleştirin. Dereotu serperek servis edin. Afiyet olsun...


Diğer Tarifler »