Tarifler

Soğanlı Yumurta


Fatih Sultan Mehmet devri yemeklerinden olan ve Osmanlı padişahlarının ayrıca sevdiği yemeklerin başında gelen soğanlı yumurta, biz şimdilerde daha gündelik bir tarif uygulasak da eskiden üç saatten fazla sürede pişirildiği bilinen bir yemek. O dönemde, bu yemeği lezzetli yapan aşçının her yemeği lezzetli yapacağı düşünülürdü. Padişah sofralarından mutfağınıza... 

Malzemeler:

4 adet Burdan Yumurta 
3 adet beyaz soğan 
3 yemek kaşığı tereyağı 
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi 
1 tatlı kaşığı toz şeker 
Yarım çay bardağı su 
Kaya tuzu 
Karabiber 
Tarçın 
Yenibahar


Hazırlanışı:

Soğanları halka halka doğrayıp tuzlayın. 10 dakika beklettikten sonra durulayın. Tereyağını tavaya koyun ve altını açın. Tereyağı eriyince soğanları ilave edin ve 10 dakika kavurun. Yarım çay bardağı suyu ilave edip yaklaşık bir saat kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bir saat sonra sirkeyi, şekeri ve arzu ettiğiniz kadar yenibaharı ekleyin. Üzerine Burdan Yumurtalar'ı kırıp kapağını kapatın ve yumurtalar pişene kadar beş dakika daha pişirin. Karabiber, tarçın ve tuz ilave ederek servis edin. Afiyet olsun... 


Diğer Tarifler »