Tarifler

Reçelli Kaygana


Biz omletlerimizi hep tuzlu yesek de aslında Osmanlı mutfağında hatta dünya mutfağında da birçok reçelli, ballı tarifi var. Sizlere Osmanlı mutfağından enfes bir reçelli bir kaygana tarifi veriyoruz. 

Malzemeler:

4 adet Burdan Yumurta 
Yarım çay bardağı süt 
1 yemek kaşığı un 
1 yemek kaşığı tereyağı 
4 yemek kaşığı ahududu reçeli ya da herhangi bir reçel 
1 tatlı kaşığı pudra şekeri 

Hazırlanışı:

Bir karıştırma kabına Burdan Yumurtalar'ı kırın. Üzerine un ve sütü ilave edip iyice çırpın. Geniş bir tavada tereyağını eritip yumurtalı karışımı üzerine ekleyin. Altını ve üstünü çevirerek pişirin. Piştikten sonra yumurtanızı bir tahtanın üzerine alın ve ortasına 3 yemek kaşığı reçel koyun. Önce ikiye, yarım daire şeklinde sonra bir kez daha ikiye katlayıp servis tabağına alın. Üzerine kalan reçeli ekleyip pudra şekerini eleyin ve servis edin. Afiyet olsun... 


Diğer Tarifler »