Tarifler

Pirinçli Kaygana


Anadolu’nun her yöresinde farklı farklı yapılır kaygana. Tatlısı, tuzlusu, sebzelisi ve daha bir çok türü vardır. Evde kalan pilavınızı da değerlendirebileceğiniz enfes bir kaygana tarifi... 

Malzemeler:

4 adet Burdan Yumurta 
1 kase akşamdan kalan pilav 
1 yemek kaşığı un 
10 adet marul yaprağı 
3 adet yeşil soğan 
Birkaç dal maydanoz 
Birkaç dal taze nane 
Kaya tuzu 
Karabiber 
Kızartma için yağ


Hazırlanışı:

Tüm yeşillikleri ince ince kıyıp bir karıştırma kabına alın. Üzerine akşamdan kalan pilavınızı, Burdan Yumurtalar'ı, unu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Hepsini bir güzel karıştırın. Yağınızı bir tavada kızdırdıktan sonra harcınızdan bir kaşık alarak kızartmaya başlayın. Hepsini önlü arkalı kızartıp bir kağıdın üzerine fazla yağını çekmesi için bırakın. Yağını çektikten sonra servis tabağına alın ve dilerseniz acı biber salçası ile servis edin. Afiyet olsun... 


Diğer Tarifler »