Tarifler

Patlıcanlı Yumurta


Osmanlı mutfağından başka bir yumurta yemeği. Bu tarifin orijinalinde patlıcanlar haşlanır ve kavrulur. Biz ufak bir değişiklikle evde yaptığımız haliyle közlenmiş patlıcanla hazırladık bu tarifi. 

Malzemeler:

2 adet Burdan Yumurta 
2 adet közlenmiş patlıcan 
1 yemek kaşığı tereyağı 
1 yemek kaşığı çam fıstığı 
1 yemek kaşığı kuş üzümü 
Kaya tuzu 
Karabiber


Hazırlanışı:

Közlenmiş patlıcanları ince ince doğrayın. Bir tavada, tereyağında çam fıstığını kavurmaya başlayın. Birkaç dakika sonra kuş üzümünü ve közlenmiş patlıcanı ilave edip beraberce kavurmaya devam edin. Üzerine Burdan Yumurtalar'ı kırıp, yumurtalar istediğiniz kıvamda piştiğinde, karabiber ve dilerseniz maydanozla servis edin. Afiyet olsun... 


Diğer Tarifler »