Tarifler

Omlet


Birçok çeşidi olsa da bol yeşillikli olanı en güzel olanıdır. 

Malzemeler:

4 adet Burdan Yumurta 
Yarım kase rende beyaz peynir ve kaşar peynir 
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 
2 yemek kaşığı kıyılmış taze nane 
1 yemek kaşığı un 
Yarım çay bardağı süt 
1 yemek kaşığı tereyağı 
Kaya tuzu 
Karabiber


Hazırlanışı:

Bir karıştırma kabına Burdan Yumurtalar'ı kırın. Üzerine un ve sütü ilave edip iyice çırpın. Daha sonra yeşillikleri, peynirleri, kaya tuzu ve karabiberi ekleyip tekrar çırpın. Yapışmaz bir tavada tereyağını eritin ve üzerine hazır olan omleti ekleyin. Altını kısarak önlü arkalı yahut da kapağını kapatarak tek yönlü olarak pişirip servis edin. Afiyet olsun... 


Diğer Tarifler »