Tarifler

Nohutlu Yumurta


Osmanlı mutfağının önemli yumurta tariflerinden biridir. Etli ya da sade yapabilir, dilerseniz de bol yeşillikle servis edebilirsiniz. 

Malzemeler:

3 adet Burdan Yumurta 
150 gr sotelik kuzu eti 
1 su bardağı haşlanmış nohut 
1 yemek kaşığı tereyağı 
Yarım adet kuru soğan 
Kaya tuzu


Hazırlanışı:

Soğanı yemeklik doğrayın. Bir tavada, tereyağında kuzu etini kavurmaya başlayın. Birkaç dakika sonra yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Yaklaşık 15 dakika kısık ateşte kuzu etini ve soğanı kavurun. 15 dakika sonra nohutu ilave edip üstüne Burdan Yumurtalar'ı kırın. Yumurtalar istediğiniz kadar piştiğinde altını kapatın. Üzerine pul biber dökerek servis edin. Afiyet olsun.. 


Diğer Tarifler »