Tarifler

Mıkla

Fatih Sultan Mehmet dönemi yemeklerinden "yumurta lapası" nam-ı diğer "Mıkla" hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir. Özellikle sofranızda kalanı dolapta bekletip soğuk soğuk yerseniz de tadına doyamazsınız. 

Malzemeler:

6 adet Burdan Yumurta 
Yarım çay bardağı zeytinyağı 
1 diş sarımsak 
2 kase süzme yoğurt 
Kaya tuzu 
Karabiber


Hazırlanışı:

Sarmısağı kaya tuzu ile ezip yoğurda katın. Yoğurt ve sarmısağı birkaç dakika çırpın. Zeytinyağını bir tavaya koyup üzerine Burdan Yumurtalar'ı kırın. Tavayı ocağa koyup altını açın. Yumurtaları ara ara karıştırarak pişirin. Hazır olan yumurtayı yağıyla beraber yoğurda katın. Üzerine karabiberle servis edin. Dilerseniz soğuk da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun... 


Diğer Tarifler »