Tarifler

Kuşkonmazlı Yumurta


Kuşkonmaz, Türk mutfak kültürü için alafranga gözükse de aslında Anadolu mutfağında, özellikle Ege mutfağında fazlasıyla bulunur. Kuşkonmaz, zambakgil familyasındandır. Dilimizdeki dğer adları, "tilkişen, acı ot, tül, ayrelli, dikenli ot, tilki kuyruğu, bıcık, çıtırgı, kırgınotu, sarmaşık otu"dur. En çok "tilkişen" adıyla bilinir. Kuşkonmazın Anadolu’da bayat ekmek ve zeytinyağında kavurup yoğurtla servis edilen türünden, yeşil soğanla tavada kavrulup üzerine kırılan yumurtayla yapılan türüne kadar, yanı sıra limonlu zeytinyağlı ya da börek olarak pişirilen tarifleri de mevcuttur. Biz sizlere omlet türünde olan basit ama çok lezzetli bir tarifini veriyoruz. 

Malzemeler:

4 adet Burdan Yumurta 
8 adet kuşkonmaz 
1 yemek kaşığı un 
Yarım çay bardağı süt 
1 tatlı kaşığı tereyağı 
Kaya tuzu


Hazırlanışı:

Kuşkonmazları bol suda 10 dakika haşlayıp süzün. Yumurtaları çırpma kabına alın. İçine un, süt ve tuz ilave edip çırpın. Hazırladığınız yumurtayı geniş bir tavada tereyağı ile beraber önlü arkalı pişirin. Pişen yumurtayı servis tahtasına koyup içine kuşkonmazları uzunlamasına koyun ve sarın. Hazırladığınız ruloyu dilimler halinde kesip servis edin. Afiyet olsun... 


Diğer Tarifler »