Tarifler

Güveçte Kıymalı Yumurta


Herkes tarafından bilinen kıymalı yumurtanın sahanda değil de güveçte tarifi. Hem güveçte hem de fırında pişmesi tadını birkaç kat arttırıyor. Özellikle ufak güveç kaplarında yapılması ise sunumunu bambaşka bir hale getiriyor. 

Malzemeler:

4 adet Burdan Yumurta 
200 gr yemeklik kıyma 
1 adet yeşil biber 
1 adet kırmızı biber 
Yarım adet kuru soğan 
1 adet domates 
1 yemek kaşığı tereyağı 
Kaya tuzu 
Karabiber 
4 adet güveç kabı


Hazırlanışı:

Soğanı, domatesi ve biberleri yemeklik doğrayın. Tereyağını ve soğanı bir tavada kavurmaya başlayın. Üzerine biberleri ve kıymayı ilave edin. Birkaç dakika sonra domatesi ekleyin. Beş dakika tüm malzemeyi beraber kavurun. Tuzu ve karabiberi ilave edip kıymanın altını kapatın. Hazırladığınız kıymalı harcı dört adet güveç kabına eşit olarak bölün. Üzerlerine birer adet Burdan Yumurta kırıp 200 derece fırında 10 dakika kadar pişirip servis edin. Yumurtanın pişme derecesini kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun... 


Diğer Tarifler »