Tarifler

Burdan Yumurtalı Beze

Yumurta beyazı ile yapılan en bilinen tarif. Sade yapabileceğiniz gibi dilediğiniz meyve şekerleri, kuru meyveler ve kuruyemişlerle de yapabilirsiniz. 

Malzemeler:

4 Burdan Yumurta beyazı 
2 su bardağı toz şeker 
2 damla limon suyu 
Bir fiske tuz


Hazırlanışı:

Tozşeker ve yumurta beyazına iki damla limon suyu ve bir tutam tuzu ekleyip mikserle çırpmaya başlayın. Bu arada ocağınızın altını kısık açıp, kabı üzerine koyup, mikserle 10 dakika daha çırpmaya devam edin. Ocağın üstünden alıp mikserle 10 dakika daha çırpmaya devam edin. Karışımınız mikserin uçlarından dökülmüyorsa ve koyu bir kıvam almışsa çırpma işleminiz bitmiş demektir. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla yağlı kağıt üzerine sıkın. Fırınınızı 100-110 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bezeleri fırına verip, kızarana kadar değil kuruyana kadar yaklaşık 8 dakika pişirin. Afiyet olsun... 


Diğer Tarifler »