Tarifler

Ballı Lokma


Osmanlı mutfağından enfes bir yumurta tatlısı tarifi, Mahmud Nedim Bin Tosun’un “Aşçıbaşı” kitabından sizler için uyarladığım bu tarifin tadına doyamadım. Dilerseniz akşam sofralarınızda dilerseniz de 5 çaylarınızda masanızdan eksik olmasın derim. 

Malzemeler:

3 adet Burdan Yumurta 
2 adet bayat simit 
6 yemek kaşığı bal 
1 yemek kaşığı susam 
Kızartmak için yağ


Hazırlanışı:

Simitleri bir kabın içinde ufalayın. Üzerine Burdan Yumurtaları kırıp bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hazır olan hamuru cevizden küçük toplar şeklinde yuvarlayın ve bol yağda altın sarısı olana kadar kızartıp servis tabağına alın. Üzerine bal gezdirin. Susamı da ekleyerek servis yapın. Afiyet Olsun... 


Diğer Tarifler »