Tarifler

Osmanlı'dan Günümüze Tarifler

Somonlu ve Havyarlı Kanepeler

Yumurta ile sadece yemek yahut tatlı değiL birbirinden lezzetli kanepeler de yapabilirsiniz. Tarifte somon ve havyar kullanılıyor. Siz dilerseniz bunları çeşitlendirebilirsiniz.

Devamı için tıklayınız »
Krema Mantarlı Yumurta

Dünya mutfağından enfes bir yumurta tarifi. Pazar kahvaltıları ve brunch için enfes!..

Devamı için tıklayınız »
Burdan Yumurtalı Beze

Yumurta beyazı ile yapılan en bilinen tarif. Sade yapabileceğiniz gibi dilediğiniz meyve şekerleri, kuru meyveler ve kuruyemişlerle de yapabilirsiniz.

Devamı için tıklayınız »
Ton Balıklı Yumurta Salatası

Bu tarif gerçekten başka bir yumurta tarifi. Yumurtayı her ne kadar sadece kahvaltı için kullansak da bu tarifle alacarte menüye bile dahil olabilir. Özellikle balıktan yapılan sosla uyumu ve kapari ile birleşimi mükemmel.

Devamı için tıklayınız »
Yumurtalı Mantı

Nerdeyse bir tanesi bir porsiyon gelen bu mantının haşlama suyuna adaçayı, papatya ya da benzer taze baharatlar koyarak tadını daha da artırabilirsiniz. Bir de servis esnasında üstüne enfes bir sızma zeytinyağı gezdirmeyi unutmayın.

Devamı için tıklayınız »
Yumurtalı Peynir Suflesi

Bu tarifi hemen yapın, tadına doyamayacaksınız. Özellikle beş çayları ve kahvaltılar için vazgeçilmeziniz olacak.

Devamı için tıklayınız »
Kuşkonmazlı Yumurta

Kuşkonmaz, Türk mutfak kültürü için alafranga gözükse de aslında Anadolu mutfağında, özellikle Ege mutfağında fazlasıyla bulunur. Kuşkonmaz, zambakgil familyasındandır. Dilimizdeki dğer adları, "tilkişen, acı ot, tül, ayrelli, dikenli ot, tilki kuyruğu, b

Devamı için tıklayınız »
Yumurtalı Ispanaklı Pizza

Hem nefis hem de çok pratik bir yumurta tarifi. Özellikle bu tarifi çocuklarınız da çok sevecek. Ispanak yerine başka yeşillikler kullanabileceğiniz gibi peynirleri de çeşitlendirebilirsiniz.

Devamı için tıklayınız »
Hardallı Yumurta Dolması

Eski zamanlarda yapılan yumurta dolmalarından farklı olarak yapılan daha güncel bir yumurta dolması tarifi. Kendi hayal gücünüzle istediğiniz eklemeleri yapabilirsiniz. Yeşillikler ilave edebileceğiniz gibi salatalarınızı da bu nefis yumurta dolmaları ile

Devamı için tıklayınız »
Yumurta Piyazı

Özellikle kahvaltı için yapabileceğiniz bir tarif. Dilerseniz lavaş ekmekle servis edip küçük dürümler halinde de sunabilirsiniz.

Devamı için tıklayınız »
Güveçte Kıymalı Yumurta

Herkes tarafından bilinen kıymalı yumurtanın sahanda değil de güveçte tarifi. Hem güveçte hem de fırında pişmesi tadını birkaç kat arttırıyor. Özellikle ufak güveç kaplarında yapılması ise sunumunu bambaşka bir hale getiriyor.

Devamı için tıklayınız »
Omlet

Birçok çeşidi olsa da bol yeşillikli olanı en güzel olanıdır.

Devamı için tıklayınız »
Pastırmalı Yumurta

Sanırım hepimizin en çok sevdiği yumurta tariflerinin başında geliyor. Bir de bu şekilde servis edin derim.

Devamı için tıklayınız »
Menemen

Menemeni bilmeyen yoktur, kimimiz bibersiz yeriz kimimiz soğansız ama klasik bir menemende ne soğan olmazsa olur ne de biber…

Devamı için tıklayınız »
Ispanaklı Yumurta

Hepimizin evlerinde yaptığı ve Türk mutfağının önemli yumurta tariflerinden biri olan ıspanaklı yumurtayı biz burada soğanlı tarifi ile sunuyoruz. Siz dilerseniz kıymalı soğanlı da yapabilir ya da akşamdan kalan pilavınız varsa tarife bir kase onu da ekle

Devamı için tıklayınız »
Yumurtalı Çiğ Köfte

En az etli çiğ köfte kadar lezzetli bir ana yemek. Tarifi tereyağı ile veriyorsak da şayet bulursanız siz sadeyağla yapın, tadına inanamayacaksınız.

Devamı için tıklayınız »
Ballı Lokma

Osmanlı mutfağından enfes bir yumurta tatlısı tarifi, Mahmud Nedim Bin Tosun’un “Aşçıbaşı” kitabından sizler için uyarladığım bu tarifin tadına doyamadım. Dilerseniz akşam sofralarınızda dilerseniz de 5 çaylarınızda masanızdan eksik olmasın derim.

Devamı için tıklayınız »
Pirinçli Kaygana

Anadolu’nun her yöresinde farklı farklı yapılır kaygana. Tatlısı, tuzlusu, sebzelisi ve daha bir çok türü vardır. Evde kalan pilavınızı da değerlendirebileceğiniz enfes bir kaygana tarifi...

Devamı için tıklayınız »
Patlıcanlı Yumurta

Osmanlı mutfağından başka bir yumurta yemeği. Bu tarifin orijinalinde patlıcanlar haşlanır ve kavrulur. Biz ufak bir değişiklikle evde yaptığımız haliyle közlenmiş patlıcanla hazırladık b

Devamı için tıklayınız »
Mıkla

Fatih Sultan Mehmet dönemi yemeklerinden "yumurta lapası" nam-ı diğer "Mıkla" hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir. Özellikle sofranızda kalanı dolapta bekletip soğuk soğuk yerseniz de tadına doyamazsınız.

Devamı için tıklayınız »
Yumurtalı Lor Köftesi

Yine Mahmut Nedim bin Tosun’un eşsiz “Aşçıbaşı” kitabından ölçülendirilen yumurtalı lor köftesini dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz. Ekmek arası yaparak da servis edebileceğiniz bu yumurtalı lor köftesi özellikle çocuklarınız için çok doğru ve sağlık

Devamı için tıklayınız »
Soğanlı Yumurta

Fatih Sultan Mehmet devri yemeklerinden olan ve Osmanlı padişahlarının ayrıca sevdiği yemeklerin başında gelen soğanlı yumurta, biz şimdilerde daha gündelik bir tarif uygulasak da eskiden üç saatten fazla sürede pişirildiği bilinen bir yemek. O dönemde, b

Devamı için tıklayınız »
Enginarlı Yumurta

Enginar ve yumurta sağlığımız için yenmesi gereken iki önemli besin. Bu önemli iki besinle hazırlanan yemekte limonu ihmal etmeyin, çünkü limonla bambaşka bir tadı oluyor.

Devamı için tıklayınız »
Domatesli Mucur

Sizlere ilk yemek kitaplarımızdan “Mükemmel Yemek Kitabı”ndan mükemmel bir tarif. Hem bayat ekmeklerinizi değerlendirip hem de nefis bir yumurta yemeği yapabilirsiniz. Ben kitaptaki domatesli tarifi sizlere uyarladım dilerseniz, sucuklu, fasulyeli yada sa

Devamı için tıklayınız »
Yumurta Dolması

Bursa’ya ait enfes bir yumurta tarifi. Sizler için içi yeşilliklerle dolu bir tarif hazırladık. Dilerseniz kavrulmuş kıymalı ya da peynirli de hazırlayabilirsiniz.

Devamı için tıklayınız »
Yumurtalı Lokma

İlk Türk yemek kitabı olan Mehmet Kamil’in “Melceüt Tabbahin (Aşçıların Sığınağı)" adlı kitabından yumurtalı lokma tarifi. Melceüt Tabbahin 1844’te yayınlanmış ve takip eden yıllarda dokuz baskı yaparak bestseller olmuş enfes bir yemek kitabı ve meraklısı

Devamı için tıklayınız »
Reçelli Kaygana

Biz omletlerimizi hep tuzlu yesek de aslında Osmanlı mutfağında hatta dünya mutfağında da birçok reçelli, ballı tarifi var. Sizlere Osmanlı mutfağından enfes bir reçelli bir kaygana tarifi veriyoruz.

Devamı için tıklayınız »
Nohutlu Yumurta

Osmanlı mutfağının önemli yumurta tariflerinden biridir. Etli ya da sade yapabilir, dilerseniz de bol yeşillikle servis edebilirsiniz.

Devamı için tıklayınız »
Çılbır

Bu tarif mıklanın kardeşidir, ancak içindeki yumurtanın haşlanması, hem de sirkeli suda haşlanması, tadını bambaşka yapar. Günümüzde hala sofralarda az da olsa yer bulan bir tarif olan çılbırın bu tarifini sizler için 1898 yılında yayınlanan Mahmut Nedim

Devamı için tıklayınız »

Alafranga Videolu Tarifler