Mıkla (Yumurta Lapası) Tarifi, Nasıl Yapılır ve Malzemeleri

Mıkla (Yumurta Lapası) nasıl yapılır, nasıl hazırlanır, Mıkla (Yumurta Lapası) malzemeleri nelerdir gibi sorularınızın yanıtlarını bu tarifimizde bulabilirsiniz. Fatih Sultan Mehmet dönemi yemeklerinden “yumurta lapası” nam-ı diğer “Mıkla” hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir. Özellikle sofranızda kalanı dolapta bekletip soğuk soğuk yerseniz de tadına doyamazsınız.

Mıkla (Yumurta Lapası) Malzemeleri

Lezzetli bir Mıkla (Yumurta Lapası) tarifi için gerekli malzemeler şunlardır.

    • 6 adet Burdan Yumurta
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı
    • 1 diş sarımsak
    • 2 kase süzme yoğurt
    • Kaya tuzu
    • Karabiber

Mıkla (Yumurta Lapası) Tarifi

Sarmısağı kaya tuzu ile ezip yoğurda katın. Yoğurt ve sarmısağı birkaç dakika çırpın. Zeytinyağını bir tavaya koyup üzerine Burdan Yumurtalar’ı kırın. Tavayı ocağa koyup altını açın. Yumurtaları ara ara karıştırarak pişirin. Hazır olan yumurtayı yağıyla beraber yoğurda katın. Üzerine karabiberle servis edin. Dilerseniz soğuk da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Mıkla tarifimizi beğendiyseniz “Yumurtalı Lor Köftesi tarifi” yazımızı da incelemenizi tavsiye ederiz.

Paylaş